preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko

vijesti

Naša zadruga Regočeva gredica u akciji "Učimo od zadrugara" Zagrebačke županije

Autor: Katarina Šalinović, 22. 12. 2020. 16:26

Zbog mjera epidemioloških službi Zagrebačka županija nije mogla organizirati tradicionalnu smotru učeničkih zadruga na kojoj bi zadrugari predstavili svoj rad i proizvode. 
Kako bi se i u ovim nepovoljnim uvjetima promovirao rad, trud i kreativnost učenika, pokrenut je projekt „Učimo od zadrugara“. 
Radi se o zanimljivim video radionicama izrade ukrasnih i uporabnih predmeta koje se objavljuju na mrežnoj stranici, You Tube kanalu i  Facebook stranici Zagrebačke županije. 
Učenička zadruga naše škole „Regočeva gredica“ predstavila se radionicom „Kako napraviti limene ukrase za bor“. Ukrase su izrađivali učenici 1. a razreda u produženom boravku pod mentorstvom učiteljice Vlaste Rukavine.

Pogledajte!

Vijest o našim zadrugarima objavljena je i na mrežnoj stranici Zagrebačke županije a možete je pročitati OVDJE

 

 [više]

Sadnja školskog voćnjaka

Autor: Katarina Šalinović, 29. 11. 2019. 16:44

Učiteljica u produženom boravku Vlasta Rukavina i članica školske zadruge „Regočeva gredica“ nabavila je voćni sadni material za školski voćnjak. 

Naš mali voćnjak je uređen na zemljištu pokraj škole. Sve pripremne radove za sadnju odradili su djelatnici naše škole za vrijeme štrajka prosvjetnih djelatnika u listopadu. Štihali su, kopali, usitnjavali zemlju, uklanjali travu i pripremali rupe za sadnju voćaka.  Sve su uspješno odradili. 

Tijekom godine članovi zadruge, naši boravkaši i mnogi učenici posjećivali su voćnjak radi njegova održavanja, ali i nastavnih sati koji su bili posvećeni prirodi i ekologiji.

 [više]

 Učenička zadruga Regočeva gredica - uspješan početak djelovanja

U našoj školi odnedavno djeluje Učenička zadruga „Regočeva gredica“. Osnivačka skupština održana je u prosincu 2018. godine a krajem prošle godine smo i primljeni u redovno članstvo Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

Predsjednica i voditeljica naše mlade zadruge je profesorica matematike Iva Rešetar. Za početak  djelovanja kreirane su tri sekcije: Cvjećarska sekcija koju vodi učiteljica Spomenka Đorđević; Keramičarska sekcija koju vodi profesor likovne kulture Darko Škoda i Origami sekcija koju vodi profesorica njemačkog jezika Ana Podhraški.

Zadruga je osnovana jer smatramo da će učenicima naše škole rad u zadruzi biti višestruko koristan. Stvarat će pozitivan odnos prema radu, stjecati odgovornost te razvijati suradnju i zajedništvo. Proizvodnja i prodaja rukotvorina utjecat će na njihovu kreativnost, inovativnost i razvoj poduzetničkih kompetencija. Novac koji svojom kreativnom izvannastavnom aktivnošću prikupe učenička zadruga će ponovno uložiti u kupnju kvalitetnijeg i raznovrsnijeg materijala kojima će učenici nastaviti svoj rad.

Prvi put smo se predstavili učenicima, roditeljima i svim djelatnicima naše škole na Božićnom sajmu prošle godine a zadrugari Regočeve gredice već pripremaju brojne prigodne ukrasne i uporabne predmete za skorašnji Uskršnji sajam koji će se održati u sklopu proslave Dana škole.

Vrijedno se radi u novoosnovanoj zadruzi pa smo se prijavili na Smotru učeničkih zadruga Zagrebačke županije koja se održala 4. travnja u Jakovlju. Na našoj prvoj smotri imali smo čast brojnoj djeci zadrugarima iz cijele županije predstaviti našu školu, zadrugu i proizvode.

 


TOČNO VRIJEME

                                              

Prigorje Brdovečko
KONTAKT

 

ADRESA: Kolodvorska 31,

10 291 Prigorje Brdovečko


e-mail: ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr


Maja Bokunić, tajnica

Tel: 01/3397-305

Fax: 01/3307-305

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

RASPORED INFORMACIJA

 

Priloženi dokumenti:
Individualne informacije 2020 21.doc

ŠKOLSKI JELOVNIK

 

ŠKOLSKI ODBOR

Školski odbor

 

OPĆINA BRDOVEC

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 360361
Ovaj mjesec: 1599
Ovaj tjedan: 110
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
 

ON LINE ENCIKLOPEDIJA GRČKE MITOLOGIJE

ARHIVA

PRIKAZ POSJETA

Flag Counter

 


 
 

 

 

 

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko / Kolodvorska 31, HR-10291 Prigorje Brdovečko / www.os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr
preskoči na navigaciju