preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko

Učenička zadruga Regočeva gredica - uspješan početak djelovanja

U našoj školi odnedavno djeluje Učenička zadruga „Regočeva gredica“. Osnivačka skupština održana je u prosincu 2018. godine a krajem prošle godine smo i primljeni u redovno članstvo Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

Predsjednica i voditeljica naše mlade zadruge je profesorica matematike Iva Rešetar. Za početak  djelovanja kreirane su tri sekcije: Cvjećarska sekcija koju vodi učiteljica Spomenka Đorđević; Keramičarska sekcija koju vodi profesor likovne kulture Darko Škoda i Origami sekcija koju vodi profesorica njemačkog jezika Ana Podhraški.

Zadruga je osnovana jer smatramo da će učenicima naše škole rad u zadruzi biti višestruko koristan. Stvarat će pozitivan odnos prema radu, stjecati odgovornost te razvijati suradnju i zajedništvo. Proizvodnja i prodaja rukotvorina utjecat će na njihovu kreativnost, inovativnost i razvoj poduzetničkih kompetencija. Novac koji svojom kreativnom izvannastavnom aktivnošću prikupe učenička zadruga će ponovno uložiti u kupnju kvalitetnijeg i raznovrsnijeg materijala kojima će učenici nastaviti svoj rad.

Prvi put smo se predstavili učenicima, roditeljima i svim djelatnicima naše škole na Božićnom sajmu prošle godine a zadrugari Regočeve gredice već pripremaju brojne prigodne ukrasne i uporabne predmete za skorašnji Uskršnji sajam koji će se održati u sklopu proslave Dana škole.

Vrijedno se radi u novoosnovanoj zadruzi pa smo se prijavili na Smotru učeničkih zadruga Zagrebačke županije koja se održala 4. travnja u Jakovlju. Na našoj prvoj smotri imali smo čast brojnoj djeci zadrugarima iz cijele županije predstaviti našu školu, zadrugu i proizvode.

 


TOČNO VRIJEME

                                              

Prigorje Brdovečko
KONTAKT

 

ADRESA: Kolodvorska 31,

10 291 Prigorje Brdovečko


e-mail: ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr


Maja Bokunić, tajnica

Tel: 01/3397-305

Fax: 01/3307-305

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

ŠKOLSKI JELOVNIK

 

RASPORED INFORMACIJA
ŠKOLSKI ODBOR

Školski odbor

 

OPĆINA BRDOVEC

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 346696
Ovaj mjesec: 5490
Ovaj tjedan: 960
Danas: 42
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
 

ON LINE ENCIKLOPEDIJA GRČKE MITOLOGIJE

ARHIVA

PRIKAZ POSJETA

Flag Counter

 


 
 

 

 

 

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko / Kolodvorska 31, HR-10291 Prigorje Brdovečko / www.os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr
preskoči na navigaciju