preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko

vijesti

Učenici razredne nastave u eTwinning projektima

Autor: Katarina Šalinović, 8. 10. 2020. 14:34

Naša škola nastavlja aktivno sudjelovati u eTwinning zajednici. U novoj školskoj godini učenike razredne nastave očekuju dva izvrsna projekta.

Učenici 1. a razreda (učiteljice Vlasta Rukavina i Željka Vulić) sudjeluju u projeku „Živimo zeleno“. Ovim projektom potiče se aktivna participacija djece u ekološkim aktivnostima škole, lokalne zajednice i šire. Prvašići će tako od malena stjecati navike odgovornog ponašanja prema okolišu i održivog načina života.

Projektne aktivnosti 1. amožete pratiti na sljedećoj poveznici:

1. a u projektu "Živimo zeleno"                                                 

Učenici 4. a razreda (učiteljica Tajana Matulić-Gregurić) će kroz projekt „Pokusi su nova fora“ provoditi brojne aktivnosti upoznavanja STEM područja kroz pokuse i praktične radove. Želimo ih potaknuti na ljubav prema prirodnim znanostima te na razvijanje i ostvarenje njihovih potencijala.

Što je novo u projektu doznajte na mrežnim stranicama 4. a razreda

 [više]

Nove eTwinning oznake kvalitete u našoj školi

Autor: Katarina Šalinović, 14. 9. 2020. 15:03

 

Rad na europskim obrazovnim projektima naše profesorice Sandre Debogović opet je prepoznat i nagrađen oznakama kvalitete.

Tim naše škole u projektu "Mountains are life, let's keep them safe" činili su Borna Andračić, Gabriela Ilić, Martin Jakovina, Petar Magdić i Ivan Obranković. Čestitke učenicima i njihovoj profesorici!

Ova nagrada bit će im poticaj da i dalje aktivno sudjeluju u sličnim projektima i predstavljaju našu školu u eTwinning zajednici.

Stigla je druga Nacionalna oznaka kvalitete ove godine za projekt "Creatively about artistic and entertaining heritage" u kojem učenici na kreativan  način koristeći digitalne alate predstavljaju  kulturnu baštinu Prigorja Brdovečkog i okolice.

Drugu Oznaku kvalitete pogledajte klikom na "više"

 

 [više]

Rimljani u brdovečkom kraju

Autor: Sandra Debogović, 15. 6. 2020. 19:19

Projekt Rimljani u brdovečkom kraju tijekom nastave na daljinu ima za cilj upoznati učenike s kulturnom i povijesnom baštinom zavičaja u antičko doba.

Učenici su marljivo radili na aktivnostima projekta: proučili izvore o antičkom dobu u zavičaju, korisitli poveznice na inernetu, virtualno posjetili Muzej Brdovec, istraživali villu rusticu ili ladanjsku vilu na arheološkom nalazištu Drenje - Laduč, stanovanje i odjeću. Bili su kreativni, izradili su tunike i toge, nosili sandale, crtali ville Rimljane i Rimljanke.

Rezultat rada je suradnička digitalna knjiga koju možete pogledati ovdje:

                                                                                Sandra Debogović, prof.

 [više]

eTwinning projekt Mountains are life, let's keep them safe Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sandra Debogović, 14. 6. 2020. 19:45

https://twinspace.etwinning.net/91902/home

Planine zauzimaju oko 22% ukupne površine Zemlje. Omogućuju važna sredstva: pitku vodu, hranu i energiju. Stanovništvo planinskih područja ima tradiciju i kulturu koja je važna za poboljšanje života i poboljšanje lokalne ekonomije. U ovom projektu učenici će upoznati planinu uz koju žive te kako je sačuvati za buduće generacije.

U projekt je uključeno još 15 europskih država. Tim naše škole činili su Borna Andračić, Gabriela Ilić, Martin Jakovina, Petar Magdić, Ivan Obranković kojima su učenici naše škole kroz različite suradničke aktivnosti predstavili prirodne ljepote Medvednice, istraživali o planini škole partnera La Senia – Ports de Tortosa Beseit i Alpe. Proučili smo biljni i životinjski svijet, geološku strukturu i njihove prorodne ljepote. Cilj ovog projekta je utjecati na svjesnost učenika o važnosti planine za život. Rad na projektu nastavljen je tijekom nastave na daljinu.

 [više]

eTwinning projekt Jednaki u različitosti

Autor: Sandra Debogović, 14. 6. 2020. 18:13

naš logo projekta osvojio 3. mjesto

 

Cilj projekta je integriranje učenika s teškoćama u razrednom odjelu i školi različitim zajedničkim aktivnostima.  Kod učenika povećati toleranciju i empatiju razvijanjem svijesti da smo svi jednaki, iako i različiti. Svatko treba dobiti priliku da razvija svoje mogućnosti,  prijateljstvo i suradnju s drugima.

Vrijednu ekipu tima naše škole činile su učenice: Anna Filipović, Petra Jurić, Hana Korinčić, Ela Kovačić, Helena Požgaj i Lana Saraf.

 

 [više]

eTwinning projekt Povijest matematike / The History of Mathematics Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sandra Debogović, 12. 6. 2020. 20:48

Projekt se bavi proučavanjem povijesnih razdoblja u kojoj su živjeli pojedini znanstvenici - matematičari koji su dali veliki doprinos matematici kao znanosti. Učenici su samostalno ili u paru istraživali matematičare i odgovarajuće činjenice razdoblja u kojem su živjeli. Svoja istraživanja su predstavljali svim članovima projekta kreiranjem videa ili stripa ili prezentacije koji su prikazali znanstvenike na zanimljiv i inovativan način, čime će razmijenili naučeno sa timovima drugih škola i zemalja sudionica projekta. Projekt promovira radoznalost, istraživanje i kreativan rad korištenjem nekih od web 2.0 alata.

Vrijedan i marljiv tim istraživača naše škole čine učenici: Ela Kovačić,  Helena Požgaj, Petra Jurić, Niko Matas, Borna Dujmić, David Lozar i Borna Baričević.

Rad na projektu nastavljen je tijekom nastave na daljinu.

 [više]

CAP radionice za učenike drugih razreda

Autor: Katarina Šalinović, 26. 2. 2020. 09:47

I ove godine CAP tim (Nikolina Marceković, Vlasta Rukavina i Lana Čakanić) u našoj je školi proveo Osnovni CAP - program  prevencije zlostavljanja djece namijenjen djeci mlađe školske dobi.  

Cilj CAP programa je smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja pružanjem kvalitetnih informacija; poučavanjem učinkovitim prevencijskim strategijama te osnaživanjem njima važnih odraslih, roditelja i zaposlenika osnovnih škola, da im pruže kvalitetniju podršku.

Roditeljski sastanak održan je 6. veljače, a radionice za učenike 2. a i 2. b razreda 20. i 21. veljače. 

Učenici su aktivno sudjelovali u radionicama te vjerujemo da će naučene vještine znati uspješno primijeniti.
 
Više fotografija pogledajte ovdje
 
                                                                 pedagoginja Lana Čakanić
 [više]

eTwinning projekti u našoj školi: Creatively about artistic and entertaining heritage Vijest ima dokument u privitku

Autor: Katarina Šalinović, 22. 1. 2020. 11:27

Učenici 7. a razreda i ove školske godine  nastavili su vrijedno raditi na eTwinning projektima. Jedan od njih je "Creatively about artistic and entertaining heritage" u kojem učenici na kreativan  način koristeći digitalne alate predstavljaju  kulturnu baštinu Prigorja Brdovečkog i okolice. Naglasak je na umjetničkoj i zabavnoj baštini, te njen doprinos u oblikovanju europskog identiteta. Projekt doprinosi obilježavanju Dana europske baštine 2019. godine.

                                                                        Sandra Debogović, prof.

 [više]

Božićni eTwinning projekt u našoj školi

Autor: Katarina Šalinović, 23. 12. 2019. 13:23

Ove su se školske godine učenici 3. a razreda uključili u međunarodni eTwinning projekt pod nazivom „Christmas Map of Europe“.

Koordinatorice su projekta u našoj školi učiteljica 3. a razreda Tajana Matulić-Gregurić, učiteljica engleskog jezika Ivana Rupčić i knjižničarka Katarina Šalinović. U projektu sudjeluje 29 učitelja i više od 300 učenika iz različitih europskih zemalja – Italije, Mađarske, Velike Britanije, Francuske, Grčke, Njemačke, Finske, Danske, Srbije, Španjoske, Litve…., a radni je jezik engleski.

Kroz projekt smo istražili i opisali božićne običaje u našoj  zemlji, ručno izradili božićne čestitke i prigodne likovne radove, otpjevali božićne pjesme i preveli ih na engleski jezik, načiniti smo virtualnu kuharicu  sa  tradicionalnim hrvatskim božićnim receptima te sve to koristeći web 2.0  alate (Padlet, Glogster, Canva, Buncee… ) podijelili sa sudionicima projekta. Naše smo učenike upoznali sa tradicijom i običajima drugih zemalja sudionika.

Ovih nam dana pristižu božićne čestitke naših projektih partnera. Radujmo se zajedno!

 [više]

eTwinning - Naša škola je dobitnik Europske oznake kvalitete za godinu 2019.

Autor: Katarina Šalinović, 31. 10. 2019. 15:27

Stigla nam je lijepa vijest iz eTwinning zajednice! Središnja služba za podršku eTwinningu iz Bruxellesa nagradila je Europskom oznakom kvalitete našu profesoricu povijesti i geografije Sandru Debogović za izvanredan rad na projektu „I speak English!“.

Ova oznaka znak je kako je njezin rad, kao i rad njezinih učenika iz 7. a razreda prepoznat na najvišoj europskoj razini, nakon što je 24. rujna nagrađen Nacionalnom oznakom kvalitete.

Čestitke profesorici Debogović i učenicima!

Popis škola nagrađenih Europskom oznakom kvalitete 2019.

 [više]

Radionica Camere obscure u našoj školi

Autor: Katarina Šalinović, 31. 10. 2019. 15:25

U petak 25. listopada u našoj školi održana je radionica Camere obscure  u sklopu programa Ruksak (pun) kulture u kojem naša škola sudjeluje po prvi put. Program Ruksak (pun) kulture nastao je zajedničkom inicijativom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a cilj mu je omogućiti djeci sudjelovanje u kulturnim programima.

Deset učenika šestih i osmog razreda imalo je priliku upoznati se s tehnikom Camera obscura, pomoću nje samostalno fotografirati te potom razvijati fotografije koje su im ostale za uspomenu.

Dojmovi učenika koji su sudjelovali na radionici i više su nego pozitivni te su istaknuli da bi i ubuduće voljeli sudjelovati na sličnim radionicama.

Zahvaljujemo voditeljima Daliji Dozet i Luki Matiću na stručnom i zanimljivom pristupu kojim su zainteresirali naše učenike za fotografiju.

 

                                                             pedagoginja Lana Čakanić

 [više]

Živjeti zdravo u našoj školi

Autor: Katarina Šalinović, 24. 10. 2019. 13:52

 
Poštovani učenici i roditelji!
 

Izuzetno nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da smo se pridružili provedbi aktivnosti Projekta „Živjeti zdravo sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda.

Mi smo se odazvali pozivu i uključili se u Projekt „Živjeti zdravo“  kroz element Zdravstveno obrazovanje. Uključivanje u projekt školu ni na koji način ne obvezuje, a nudi mogućnost za unaprjeđenjem prehrane i tjelesne aktivnosti učenika. Također, škola će dobiti edukativne materijale u kojima učenici mogu dobiti više informacija o načinima na koje mogu brinuti o vlastitom zdravlju.  

Na našim mrežnim stranicama možete se upoznati sa svim novostima koje će ovaj projekt donijeti, kao i školskim jelovnicima koji su sastavljeni prema preporuci stručnjaka i usklađeni s Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika u osnovnim školama.

Pozivamo sve, učenike, roditelje i djelatnike škole da podržite sudjelovanje u ovome projektu. Učenici neka prihvate ove male izmjene jelovnika i tako redovito primjenjuju zdravu prehranu i sudjeluju u tjelesnoj aktivnosti, roditelji neka svojim primjerom djeluju na usvajanje zdravih navika djece da ona zdravo odrastaju, kao i cijelu zajednicu da zajedno omogućimo kvalitetniji i zdraviji život.

 

 [više]

Europske oznake kvalitete u našoj školi

Autor: Katarina Šalinović, 30. 9. 2019. 09:13

Tijekom prošle školske godine učenici 6. a razreda, sadašnji sedmaši, radili su na eTwinning projektu "I speak English". Svaki mjesec trebalo je redovito izvršavati zadatke, kreirati materijale, raditi uz pomoć web alata 2.0.

Bilo nam je zabavno, družili smo se i kao razred dolazili do zajedničkih rješenja kako realizirati pojedinu etapu projekta. Ponekad  je bilo i teško, ali zajedničkim i upornim radom izvršili smo sve ciljeve projekta.

Veoma smo ponosni što je naš rad prepoznala i Nacionalna služba za podršku eTwinningu te nam za kvalitetno realiziran projekt dodijelila Oznaku kvalitete.

Veliko Hvala,

7. a i razrednica Sandra Debogović

 [više]

 Static HTML

TOČNO VRIJEME

                                              

Prigorje Brdovečko
KONTAKT

 

ADRESA: Kolodvorska 31,

10 291 Prigorje Brdovečko


e-mail: ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr


Maja Bokunić, tajnica

Tel: 01/3397-305

Fax: 01/3307-305

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

RASPORED INFORMACIJA

 

Priloženi dokumenti:
Individualne informacije 2020 21.doc

ŠKOLSKI JELOVNIK

 

ŠKOLSKI ODBOR

Školski odbor

 

OPĆINA BRDOVEC

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 355437
Ovaj mjesec: 3128
Ovaj tjedan: 499
Danas: 15
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
 

ON LINE ENCIKLOPEDIJA GRČKE MITOLOGIJE

ARHIVA

PRIKAZ POSJETA

Flag Counter

 


 
 

 

 

 

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko / Kolodvorska 31, HR-10291 Prigorje Brdovečko / www.os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr
preskoči na navigaciju