preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

Aktivni eTwinning projekti u našoj školi

Naša škola aktivno sudjeluje u europskim obrazovnim projektima u eTwinning zajednici.

Aktivni projekti u našoj školi:  

 

 • Metalci u prapovijesti / Metalheads in prehistory – Sandra Debogović

Učenici istražuju prapovijesne lokalitete kako u lokalnoj, tako i nacionalnoj povijesti projektnih partnera.

Rad na projektu možete pratiti na poveznici:  https://wke.lt/w/s/iaNkBw

Vrijedni tim naše škole čine: Mihael Jularić, Karla Cicvarić, Ivan Obranković i Martin Jakovina.


 • Moje zdravlje je moja budućnost / My Health is my Future – Sandra Debogović

U projektu "Moje zdravlje je moja budućnost" učimo djecu i obitelji pravilnoj i zdravoj prehrani za očuvanje zdravlja.

Rad na projektu možete pratiti na poveznici: https://wke.lt/w/s/h5TaNC

Vrijedni tim naše škole čine: Ana Barbarić, Petra Jurić, Ivan Zubak i Mihael Jularić.


 • Žene koje su mijenjale svijet – Sandra Debogović

U ovom projektu učenici istražuju žene koje su svojim radom i djelovanjem utjecale na promjene u društvu s naglaskom na zavičajnu povijest.

Rad na projektu možete pratiti na poveznici:  https://wke.lt/w/s/H198UJ

Vrijedni tim naše škole čine učenice Ela Kovačić, Ana Barbarić, Lana Saraf, Helena Požgaj i Karla Cicvarić.


 • Pokusi su nova fora – Tajana Matulić-Gregurić

Učenici kroz projekt „Pokusi su nova fora“ provode brojne aktivnosti upoznavanja STEM područja kroz pokuse i praktične radove.

Rad na projektu možete pratiti na poveznici:  https://wke.lt/w/s/C7rXhT

U projekt su uključeni svi učenici 4. a razreda.


 • Živimo zeleno / Living greenly – Vlasta Rukavina i Željka Vulić

Projekt potiče aktivnu participacija djece u ekološkim aktivnostima škole, lokalne zajednice i šire. Učenici stječu navike odgovornog ponašanja prema okolišu.

Rad na projektu možete pratiti na poveznici:  https://sites.google.com/view/1auprojektuivimozeleno

U projekt su uključeni svi učenici 1. a razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 19. 3. 2021. 13:25

Eko božićne čestitke iz projekta „Welcome to the green team. Let's be eco-friendly.“

U našu su školu pristigle božićne eko-čestitke partnera u eTwinning projektu „Welcome to the green team. Let's be eco-friendly.“

U projektu sudjeluju učenice 7. A razreda Hana Korinčić, Ela Kovačić, Mia Maria Majerić, Helena Požgaj i Lana Saraf pod vodstvom učiteljice engleskog jezika Antonije Tvorek.
Cilj projekta je podizanje svijesti o problemima uzrokovanim klimatskim promjenama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 22. 12. 2021. 11:10

eTwinning projekt „Welcome to the Green Team. Let's be ECO-friendly.“

Učenice 7. a razreda Hana Korinčić, Ela Kovačić, Mia Maria Majerić, Helena Požgaj i Lana Saraf sa učiteljicom Engleskog jezika Antoniom Tvorek sudjeluju u eTwinning projektu „Welcome to the Green Team. Let's be ECO-friendly.“ kojemu je cilj potaknuti učenike na brigu o našem planetu.

U projektu su do sada provedene brojne aktivnosti koje možete pogledati na Wakelet kolekciji projekta

Među aktivnostima izdvajamo izvrsnu knjigu nastalu u međuškolskoj suradnji. Naše učenice i njihova mentorica odlučile su ostalim sudionicima projekta predstaviti knjigu „Ježeva kućica“ Branka Ćopića. U tome su im se pridružili učenici OŠ Vladimir Nazor Budinščina.

Učenici obiju škola pročitali su „Ježevu kućicu“ na hrvatskom i engleskom jeziku te su je uz pomoć još nekih kreativnih učenika ilustrirali. Svoje radove su objedinili u e-knjizi. U samom djelu se provlači i glavna ideja projekta – kod kuće je najljepše te svoj dom trebamo cijeniti i čuvati.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 30. 11. 2021. 17:26

Kremenko - izložba o neandertalcima učenika petih razreda

Petaši su u sklopu eTwinning projekta "Kremenko" koji s njima provodi učiteljica povijesti Sandra Debogović izrađivali makete špilja i nastambi od različitih materijala. Priredili su izložbu u hodniku škole. Izvrsne su!

Sve fotografije pogledajte OVDJE

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 24. 11. 2021. 09:19

Europske oznake kvalitete za naše eTwinning projekte

Europske oznake kvalitete i ove su godine stigle u našu školu.

Središnja služba za podršku eTwinningu iz Brisela nagradila je Europskom oznakom kvalitete neke naše prošlogodišnje projekte.

Priznanje za izniman rad dobila je učiteljica u produženom boravku Vlasta Rukavina za rad na projektu "Živimo zeleno" te učiteljica povijesti i geografije Sandra Debogović za rad na projektima: Christmas is coming in our Country!, Metalci u prapovijesti / Metalheads in prehistory,  Žene koje su mijenjale svijet, MAAT 1, Digital Education Inovation,  "Flying pharmacy" - the bee is a small miracle, Ljepote moje domovine / The beauties of my homeland i Moje zdravlje je moja budućnost / My Health is my Future.
Projekt  „Metalci u prapovijesti“ (Metalheads in prehistory)  dobitnik je prestižne nacionalne nagrade COMET za najbolji eTwinning projekt protekle školske godine u kategoriji "Viši razredi osnovne škole".  Više o tome pročitajte ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 10. 11. 2021. 16:19

Stigle su nam i posljednje oznake kvalitete za prošlogodišnje projekte

Prošle smo godine dobili prestižni satus eTwinning škole zahvaljujući brojnim projektima čime aktivno promičemo vrijednosti i pedagošku praksu eTwinninga - upotreba IKT,  briga o eSigurnosti, inovativni i kreativni pristup pedagogiji,  trajno stručno usavršavanje osoblja te  suradničko učenje osoblja i učenika. Puno se radi, oznake kvalitete na pristižu.

Stigla su nam i posljedna priznanja kvalitete za prošlogodišnje projekte: "My health is my future", "Show me your school, your city, your every day life", "The Guardians of The Local Heritage", "Christmas is coming in our Country!", "DIGI-EDU-VATION (Digital Education Innovation)" i "I love my world ".


Sandra Debogović, voditeljica eTwinning grupe viših razreda zahvaljuje svim učenicima na suradnji i promoviranju naše škole, tradicije, povijesnih i eko tema.

Vrijedni i kreativni tim učenika:

 • 6. a: Lana Saraf, Helena Požgaj i Hana Korinčić.
 • 6. b: Ana Barbarić, Lucija Faltak i Mihael Jularić i Petra Jurić
 • 8. a: Petra Dodik i Petar Magdić, Martin Jakovina, Marko Štavlić, Tomislav Pasarić, Ivan Obranković
  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 11. 10. 2021. 08:59

Projekt "Pokusi su nova fora" nagrađen nacionalnom oznakom kvalitete

Oznakom kvalitete danas je nagrađen i drugi projekt proveden u nižim razredima! Učenici 4. a ( danas petaši) prošle su godine s učiteljicom Tajanom Matulić-Gregurić proveli projekt "Pokusi su nova fora" u kojem su upoznavali STEM područje kroz pokuse i praktične radove.

Kriteriji za oznaku kvalitete su pedagoška inovativnost, uključenost u kurikulum, komunikacija i razmjena među partnerskim školama, suradnja među partnerskim školama, uporaba tehnologije, te rezultati, učinak i dokumentacija.

Ovaj je projekt u potpunosti ispunio zadane kriterije! Rad na projektu možete pogledati na poveznici: https://wakelet.com/wake/cCEZPVy8AJ9SUSG_Aeqbb

Čestitamo učiteljici Tajani i petašima :)

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 8. 10. 2021. 18:47

Prva eTwinning Oznaka kvalitete u razrednoj nastavi

Stiglo nam je posebno vrijedno priznanje iz eTwinning zajednice, prvi put u razrednoj nastavi! eTwinning oznake kvalitete daju se učiteljima sa izvrsnim projektima.
Svestrano angažirana učiteljica Vlasta Rukavina i učenici 2. a razreda u  produženom boravku nagrađeni su Nacionalnom oznakom kvalitete za prošlogodišnji rad na projektu "Živimo zeleno" 
Za naše boravkaše koji su sa zadovoljstvom živjeli, mislili i stvarali zeleno ovo je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za učiteljicu Vlastu Rukavinu i školu javno priznanje kvalitete rada na europskoj razini.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 7. 10. 2021. 20:04

Oznake kvalitete za eTwinning projekte naše škole

Našoj su školi dodijeljena još tri nacionalna priznanja - tri oznake kvalitete za prošlogodišnje eTwinning projekte MAAT 1, Ljepote moje domovine i Žene koje su mijenjale naš svijet u kojima je sudjelovao veliki broj učenika naše škole. Koordinatorica projekata bila je prof. Sandra Debogović.

Projekt MAAT 1 bio je namijenjen učenicima petih razreda kojim jeproširen kurikulum nastave povijesti na temu egipatske povijesti. Učenici su sudjelovali u pet radionica u kojima su nakon kraćih predavanja učili o egipatskom poljodjelstvu, pismu, mitologiji, modi i zagrobnom životu.

U projektu Ljepote moje domovine  sudjelovali su učenici od petog do osmog razreda. Učenici su kroz razna područja saznali više o ljepotama svoje domovine, razvijali su odgovorno ponašanje prema nasljeđu naših predaka i ljubav prema domovini.

U projektu "Žene koje su mijenjale svijet" učenici istražuju žene koje su svojim radom i djelovanjem utjecale na promjene u društvu s naglaskom na zavičajnu povijest.

U projektima su sudjelovali:

 • sada već bivši učenici 8. a razreda: Petra Dodik, Chiara Ivanković, Gabriela Ilić, Martin Jakovina, Petar Magdić, Marko Škoro i Ivan Obranković.
 • učenice Dora Poljak, Dorotea Semenić 7. a i Marija Mužar, Nadia Zajec 7. b
 • učenice 6. a razreda: Ela Kovačić, Hana Korinčić, Helena Požgaj i Lana Saraf
 • učenice Helena Debogović i Eva Jakovina iz 5. a razreda

Čestitke svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 6. 10. 2021. 08:14

Nacionalne oznake kvalitete za naše eTwinning projekte

U proteklih tjedan dana pristigle su nam dvije eTwinning Nacionalne oznake kvalitete za naše europske obrazovne projekte: 

"Intercultural - Knowing ourselves through the eyes of the others" u kojem su sudjelovale učenice 6. a razreda Hana Korinčić, Ela Kovačić, Helena Požgaj i Lana Saraf.

"Flying pharmacy" - the bee is a small miracle. u kojem su sudjelovali učenici 6. b razreda Ana Barbarić, Andrija Barać, Lucija Faltak, Petra Jurić, Ivan Zubak i Mihael Jularić.

Čestitamo vrijednim učenicima i našoj eTwinnerici profesorici Sandri Debogović!

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 20. 9. 2021. 17:33

Dan voda u našem eTwinning projektu "Moje zdravlje je moja budućnost (My Health is my Future)"

Dana 22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda, usmjeren je na podizanje svijesti o važnosti očuvanja vode koja nije jednako raspodijeljena i dostupna svim ljudima na Zemlji. Mnogi krajevi svijeta nemaju vode. Naša domovina bogata je vodom.

U eTwinning projektu My Health is my Future, Moje zdravlje je moja budućnost učimo djecu i obitelji pravilnoj i zdravoj prehrani za očuvanje zdravlja.

Rad na projektu možete pratiti na poveznici: https://wke.lt/w/s/h5TaNC

Sandra Debogović

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Debogović  datum: 21. 3. 2021. 21:56

1. a - eTwinning projekt Živimo zeleno / Living greenly

Znate li da odvajanjem otpada znatno smanjujemo količinu smeća na odlagalištima?

Već od malih nogu učimo djecu da OTPAD NIJE SMEĆE! Otpad nam služi kao sirovina za proizvodnju novih proizvoda koje svakodnevno koristimo i šteta ga je gomilati na odlagalištima ili još gore, bacati u prirodu.

Prvašići 1. a u produženom boravku odlučili su svojim primjerom pokazati da se količina otpada (papira i plastike) u našoj kanti za smeće u učionici može znatno smanjiti ako ga pametno odložimo u posebne spremnike kako bi se recikliranjem ponovno vratio u upotrebu.

Važno je znati koje sve vrste otpada odvajamo u našem kraju i gdje možemo odvesti glomazni ili opasni otpada. Na radionici o recikliranju naše smo prvašiće upoznali s pravilima odvajanja otpada. Tim smo povodom oformili mali školski zeleni kutak u predvorju u kojem možete pronaći naš plakat i pripremljene spremnike za odvajanje otpada.

Molimo sve da zastanu i razmisle mogu li svojim primjerom utjecati na smanjenje onečišćenja okoliša kroz pametno gospodarenje otpadom.

Pozivamo vas našom pjesmom – RECIKLIRAJ!!! Uključite se i odvajajte otpad!

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 15. 2. 2021. 11:27

Žene koje su mijenjale svijet

U našoj školi provodi se eTwinning projekt "Žene koje su mijenjale svijet". Projekt je namijenjen učenicima osnovne škole od 4. do 8. razreda a cilj mu je upoznati položaj žene u društvu kroz prošlost. Učenici istražuju o pojedinim ženama koje su svojim radom i djelovanjem utjecale na promjene u društvu s naglaskom na zavičajnu povijest.

CILJEVI PROJEKTA

- Poticati učenike za proučavanje prošlosti, razumijevanje sadašnjosti te stjecanje znanja za aktivno sudjelovanje u društvu.
- Učenici će se koristiti raznim strategijama učenja i primjenom istih u ostvarivanju ciljeva učenja.
- Učenici će razvijati kulturnu svijest i pojam identiteta, empatiju te uvažavanje i prihvaćanje različitosti, socijalne, komunikacijske i prezentacijske vještine, suradnju i timski rad.
- Učenici će promišljati o razvoju ljudskih prava, te promicati ravnopravnost

Broj nastavnika uključenih u projekt: BOSNA I HERCEGOVINA (1), HRVATSKA (18)

Vrijedni tim naše škole čine učenice Ela Kovačić, Ana Barbarić, Lana Saraf, Helena Požgaj i Karla Cicvarić a voditeljica projekta na razini škole je Sandra Debogović.

https://wke.lt/w/s/H198UJ

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Debogović  datum: 23. 1. 2021. 21:49

Metalci u prapovijesti/Metalheads in prehistory Vijest ima dokument u privitku

Učenici naše škole aktivno su uključeni u eTwinning projekt u rujnu 2020. godine.

Istražuju prapovijesne lokalitete kako u lokalnoj, tako i nacionalnoj povijesti projektnih partnera te proširuju školski kurikulum. Izradom digitalnih postera i njihovom virtualnom prezentacijom želimo upoznati zajedničke europske korijene koji sežu u razdoblje metalnog doba.     

Vrijedni učenici su: Mihael Jularić, Karla Cicvarić, Ivan Obranković i Martin Jakovina.

Naš projekt možete pratiti na poveznici:

https://wke.lt/w/s/iaNkBw

Voditeljica projeka na razini škole: Sandra Debogović

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Debogović  datum: 17. 12. 2020. 15:45

eTwinning projekt "Živimo zeleno" - Svjetski dan jabuka

U sklopu eTwinning projekta “ Živimo zeleno“, učenici 1. a razreda u produženom boravku obilježili su Svjetski dan jabuka.

Malim istraživanjem saznali su kako izgledaju i kakvog su okusa jabuke iz našeg školskog voćnjaka gdje smo pronašli neke od osnovnih vrsta ovog omiljenog voća.

Pogledajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 23. 10. 2020. 09:39

Učenici razredne nastave u eTwinning projektima

Naša škola nastavlja aktivno sudjelovati u eTwinning zajednici. U novoj školskoj godini učenike razredne nastave očekuju dva izvrsna projekta.

Učenici 1. a razreda (učiteljice Vlasta Rukavina i Željka Vulić) sudjeluju u projeku „Živimo zeleno“. Ovim projektom potiče se aktivna participacija djece u ekološkim aktivnostima škole, lokalne zajednice i šire. Prvašići će tako od malena stjecati navike odgovornog ponašanja prema okolišu i održivog načina života.

Projektne aktivnosti 1. amožete pratiti na sljedećoj poveznici:

1. a u projektu "Živimo zeleno"                                                 

Učenici 4. a razreda (učiteljica Tajana Matulić-Gregurić) će kroz projekt „Pokusi su nova fora“ provoditi brojne aktivnosti upoznavanja STEM područja kroz pokuse i praktične radove. Želimo ih potaknuti na ljubav prema prirodnim znanostima te na razvijanje i ostvarenje njihovih potencijala.

Što je novo u projektu doznajte na mrežnim stranicama 4. a razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 8. 10. 2020. 14:34

Nove eTwinning oznake kvalitete u našoj školi

 

Rad na europskim obrazovnim projektima naše profesorice Sandre Debogović opet je prepoznat i nagrađen oznakama kvalitete.

Tim naše škole u projektu "Mountains are life, let's keep them safe" činili su Borna Andračić, Gabriela Ilić, Martin Jakovina, Petar Magdić i Ivan Obranković. Čestitke učenicima i njihovoj profesorici!

Ova nagrada bit će im poticaj da i dalje aktivno sudjeluju u sličnim projektima i predstavljaju našu školu u eTwinning zajednici.

Stigla je druga Nacionalna oznaka kvalitete ove godine za projekt "Creatively about artistic and entertaining heritage" u kojem učenici na kreativan  način koristeći digitalne alate predstavljaju  kulturnu baštinu Prigorja Brdovečkog i okolice.

Drugu Oznaku kvalitete pogledajte klikom na "više"

 

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 14. 9. 2020. 15:03

Rimljani u brdovečkom kraju Vijest ima dokument u privitku

Projekt Rimljani u brdovečkom kraju tijekom nastave na daljinu ima za cilj upoznati učenike s kulturnom i povijesnom baštinom zavičaja u antičko doba.

Učenici su marljivo radili na aktivnostima projekta: proučili izvore o antičkom dobu u zavičaju, korisitli poveznice na inernetu, virtualno posjetili Muzej Brdovec, istraživali villu rusticu ili ladanjsku vilu na arheološkom nalazištu Drenje - Laduč, stanovanje i odjeću. Bili su kreativni, izradili su tunike i toge, nosili sandale, crtali ville Rimljane i Rimljanke.

Rezultat rada je suradnička digitalna knjiga koju možete pogledati ovdje:

                                                                                Sandra Debogović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Debogović  datum: 17. 6. 2020. 19:19

eTwinning projekt Mountains are life, let's keep them safe Vijest ima dokument u privitku

https://twinspace.etwinning.net/91902/home

Planine zauzimaju oko 22% ukupne površine Zemlje. Omogućuju važna sredstva: pitku vodu, hranu i energiju. Stanovništvo planinskih područja ima tradiciju i kulturu koja je važna za poboljšanje života i poboljšanje lokalne ekonomije. U ovom projektu učenici će upoznati planinu uz koju žive te kako je sačuvati za buduće generacije.

U projekt je uključeno još 15 europskih država. Tim naše škole činili su Borna Andračić, Gabriela Ilić, Martin Jakovina, Petar Magdić, Ivan Obranković kojima su učenici naše škole kroz različite suradničke aktivnosti predstavili prirodne ljepote Medvednice, istraživali o planini škole partnera La Senia – Ports de Tortosa Beseit i Alpe. Proučili smo biljni i životinjski svijet, geološku strukturu i njihove prorodne ljepote. Cilj ovog projekta je utjecati na svjesnost učenika o važnosti planine za život. Rad na projektu nastavljen je tijekom nastave na daljinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Debogović  datum: 14. 6. 2020. 19:45

eTwinning projekt Jednaki u različitosti

naš logo projekta osvojio 3. mjesto

 

Cilj projekta je integriranje učenika s teškoćama u razrednom odjelu i školi različitim zajedničkim aktivnostima.  Kod učenika povećati toleranciju i empatiju razvijanjem svijesti da smo svi jednaki, iako i različiti. Svatko treba dobiti priliku da razvija svoje mogućnosti,  prijateljstvo i suradnju s drugima.

Vrijednu ekipu tima naše škole činile su učenice: Anna Filipović, Petra Jurić, Hana Korinčić, Ela Kovačić, Helena Požgaj i Lana Saraf.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Debogović  datum: 14. 6. 2020. 18:13

eTwinning projekt Povijest matematike / The History of Mathematics Vijest ima dokument u privitku

Projekt se bavi proučavanjem povijesnih razdoblja u kojoj su živjeli pojedini znanstvenici - matematičari koji su dali veliki doprinos matematici kao znanosti. Učenici su samostalno ili u paru istraživali matematičare i odgovarajuće činjenice razdoblja u kojem su živjeli. Svoja istraživanja su predstavljali svim članovima projekta kreiranjem videa ili stripa ili prezentacije koji su prikazali znanstvenike na zanimljiv i inovativan način, čime će razmijenili naučeno sa timovima drugih škola i zemalja sudionica projekta. Projekt promovira radoznalost, istraživanje i kreativan rad korištenjem nekih od web 2.0 alata.

Vrijedan i marljiv tim istraživača naše škole čine učenici: Ela Kovačić,  Helena Požgaj, Petra Jurić, Niko Matas, Borna Dujmić, David Lozar i Borna Baričević.

Rad na projektu nastavljen je tijekom nastave na daljinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Debogović  datum: 12. 6. 2020. 20:48

CAP radionice za učenike drugih razreda

I ove godine CAP tim (Nikolina Marceković, Vlasta Rukavina i Lana Čakanić) u našoj je školi proveo Osnovni CAP - program  prevencije zlostavljanja djece namijenjen djeci mlađe školske dobi.  

Cilj CAP programa je smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja pružanjem kvalitetnih informacija; poučavanjem učinkovitim prevencijskim strategijama te osnaživanjem njima važnih odraslih, roditelja i zaposlenika osnovnih škola, da im pruže kvalitetniju podršku.

Roditeljski sastanak održan je 6. veljače, a radionice za učenike 2. a i 2. b razreda 20. i 21. veljače. 

Učenici su aktivno sudjelovali u radionicama te vjerujemo da će naučene vještine znati uspješno primijeniti.
 
Više fotografija pogledajte ovdje
 
                                                                 pedagoginja Lana Čakanić
  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 26. 2. 2020. 09:47

eTwinning projekti u našoj školi: Creatively about artistic and entertaining heritage Vijest ima dokument u privitku

Učenici 7. a razreda i ove školske godine  nastavili su vrijedno raditi na eTwinning projektima. Jedan od njih je "Creatively about artistic and entertaining heritage" u kojem učenici na kreativan  način koristeći digitalne alate predstavljaju  kulturnu baštinu Prigorja Brdovečkog i okolice. Naglasak je na umjetničkoj i zabavnoj baštini, te njen doprinos u oblikovanju europskog identiteta. Projekt doprinosi obilježavanju Dana europske baštine 2019. godine.

                                                                        Sandra Debogović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 22. 1. 2020. 11:27

Božićni eTwinning projekt u našoj školi

Ove su se školske godine učenici 3. a razreda uključili u međunarodni eTwinning projekt pod nazivom „Christmas Map of Europe“.

Koordinatorice su projekta u našoj školi učiteljica 3. a razreda Tajana Matulić-Gregurić, učiteljica engleskog jezika Ivana Rupčić i knjižničarka Katarina Šalinović. U projektu sudjeluje 29 učitelja i više od 300 učenika iz različitih europskih zemalja – Italije, Mađarske, Velike Britanije, Francuske, Grčke, Njemačke, Finske, Danske, Srbije, Španjoske, Litve…., a radni je jezik engleski.

Kroz projekt smo istražili i opisali božićne običaje u našoj  zemlji, ručno izradili božićne čestitke i prigodne likovne radove, otpjevali božićne pjesme i preveli ih na engleski jezik, načiniti smo virtualnu kuharicu  sa  tradicionalnim hrvatskim božićnim receptima te sve to koristeći web 2.0  alate (Padlet, Glogster, Canva, Buncee… ) podijelili sa sudionicima projekta. Naše smo učenike upoznali sa tradicijom i običajima drugih zemalja sudionika.

Ovih nam dana pristižu božićne čestitke naših projektih partnera. Radujmo se zajedno!

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 23. 12. 2019. 13:23

eTwinning - Naša škola je dobitnik Europske oznake kvalitete za godinu 2019.

Stigla nam je lijepa vijest iz eTwinning zajednice! Središnja služba za podršku eTwinningu iz Bruxellesa nagradila je Europskom oznakom kvalitete našu profesoricu povijesti i geografije Sandru Debogović za izvanredan rad na projektu „I speak English!“.

Ova oznaka znak je kako je njezin rad, kao i rad njezinih učenika iz 7. a razreda prepoznat na najvišoj europskoj razini, nakon što je 24. rujna nagrađen Nacionalnom oznakom kvalitete.

Čestitke profesorici Debogović i učenicima!

Popis škola nagrađenih Europskom oznakom kvalitete 2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 31. 10. 2019. 15:27

Radionica Camere obscure u našoj školi

U petak 25. listopada u našoj školi održana je radionica Camere obscure  u sklopu programa Ruksak (pun) kulture u kojem naša škola sudjeluje po prvi put. Program Ruksak (pun) kulture nastao je zajedničkom inicijativom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a cilj mu je omogućiti djeci sudjelovanje u kulturnim programima.

Deset učenika šestih i osmog razreda imalo je priliku upoznati se s tehnikom Camera obscura, pomoću nje samostalno fotografirati te potom razvijati fotografije koje su im ostale za uspomenu.

Dojmovi učenika koji su sudjelovali na radionici i više su nego pozitivni te su istaknuli da bi i ubuduće voljeli sudjelovati na sličnim radionicama.

Zahvaljujemo voditeljima Daliji Dozet i Luki Matiću na stručnom i zanimljivom pristupu kojim su zainteresirali naše učenike za fotografiju.

 

                                                             pedagoginja Lana Čakanić

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 31. 10. 2019. 15:25

Živjeti zdravo u našoj školi

 
Poštovani učenici i roditelji!
 

Izuzetno nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da smo se pridružili provedbi aktivnosti Projekta „Živjeti zdravo sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda.

Mi smo se odazvali pozivu i uključili se u Projekt „Živjeti zdravo“  kroz element Zdravstveno obrazovanje. Uključivanje u projekt školu ni na koji način ne obvezuje, a nudi mogućnost za unaprjeđenjem prehrane i tjelesne aktivnosti učenika. Također, škola će dobiti edukativne materijale u kojima učenici mogu dobiti više informacija o načinima na koje mogu brinuti o vlastitom zdravlju.  

Na našim mrežnim stranicama možete se upoznati sa svim novostima koje će ovaj projekt donijeti, kao i školskim jelovnicima koji su sastavljeni prema preporuci stručnjaka i usklađeni s Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika u osnovnim školama.

Pozivamo sve, učenike, roditelje i djelatnike škole da podržite sudjelovanje u ovome projektu. Učenici neka prihvate ove male izmjene jelovnika i tako redovito primjenjuju zdravu prehranu i sudjeluju u tjelesnoj aktivnosti, roditelji neka svojim primjerom djeluju na usvajanje zdravih navika djece da ona zdravo odrastaju, kao i cijelu zajednicu da zajedno omogućimo kvalitetniji i zdraviji život.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 24. 10. 2019. 13:52

Europske oznake kvalitete u našoj školi

Tijekom prošle školske godine učenici 6. a razreda, sadašnji sedmaši, radili su na eTwinning projektu "I speak English". Svaki mjesec trebalo je redovito izvršavati zadatke, kreirati materijale, raditi uz pomoć web alata 2.0.

Bilo nam je zabavno, družili smo se i kao razred dolazili do zajedničkih rješenja kako realizirati pojedinu etapu projekta. Ponekad  je bilo i teško, ali zajedničkim i upornim radom izvršili smo sve ciljeve projekta.

Veoma smo ponosni što je naš rad prepoznala i Nacionalna služba za podršku eTwinningu te nam za kvalitetno realiziran projekt dodijelila Oznaku kvalitete.

Veliko Hvala,

7. a i razrednica Sandra Debogović

  :: opširnije :: 


objavio: Katarina Šalinović  datum: 30. 9. 2019. 09:13
 


Static HTML
SATNICAKONTAKT

ADRESA: Kolodvorska 31,

10 291 Prigorje Brdovečko


e-mail: ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr


Maja Bokunić, tajnica

Tel: 01/3397-305
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 401313
Ovaj mjesec: 1971
Ovaj tjedan: 671
Danas: 43

TražilicaKorisni linkovi
ODGOJ I OBRAZOVANJE

SIGURNOST NA INTERNETU

ZABAVNO I POUČNO


 

ON LINE ENCIKLOPEDIJA GRČKE MITOLOGIJE


PRIKAZ POSJETA

Flag Counter

  

 

 

 

 


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju