preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko

 

Aktivnosti

 

 

 

 

ZDRAVLJE JE NAŠE NAJVEĆE BOGATSTVO!

- GOSTOVANJE MEDICINSKE SESTRE TATJANE KOLARIĆ -

 

U ovo vrijeme kada se cijeli svijet bori s pandemijom koronavirusa, naša djeca su po prvi puta učila i zaista počela shvaćati važnost očuvanja zdravlja. Kao da se plan i program ciljano radio prema situaciji koja nas je sustigla, naši su se drugašići  u boravku tijekom veljače i ožujka bavili učenjem o našem tijelu i zdravlju. Svi su vrlo brzo naučili glavne dijelove tijela, ali su i istražujući u dječjoj enciklopediji o ljudskom tijelu proširili svoje znanje nekim novim saznanjima o važnim ljudskim organima i njihovom funkcioniranju. Najviše su uživali učeći o zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim djelatnicima igrajući igre uloga.

                   

 

 Kakav je posao jedne medicinske sestre, imali su priliku upoznati u četvrtak, 12. ožujka, izravno od prave medicinske sestre Tatjane Kolarić, majke naše boravkašice Nike. Gospođa Kolarić nas je razveselila svojim gostovanjem te je našim boravkašima približila svoje zanimanje kroz predavanje o zdravlju i održavanju osobne higijene, koja je u ovo doba od iznimne važnosti i na tome joj se od sveg srca zahvaljujemo. Jako smo ponosni što smo imali priliku čuti kako je raditi kao medicinska sestra te vjerujemo da će ovo plemenito zanimanje ili bilo koje zanimanje zdravstvenih djelatnika, obavljati i netko od naših malih boravkaša u budućnosti. Našoj dragoj gošći želimo svu sreću u obavljanju svog posla, posebno u ovo vrijeme kad se spašavaju životi oboljelih od koronavirusa ili bilo kojih drugih bolesti, a istovremeno se riskira zdravlje svakog zdravstvenog djelatnika.        

                                             učiteljica iz boravka: Vlasta Rukavina

 

 

 

 

 

FAŠNIK NA NAŠ NAČIN

 

„Danas je fašnik, veseli je dan…“ – orilo se ulicama našeg Prigorja, jer zaista je bilo veselo. Vesela povorka raznih maski na licima naših prvašića,  trećaša i boravkaša drugašića, predvođena Fašnikom,  nije ostala nezapažena gdje god je prolazila. Bučna povorka zaustavila se na školskom igralištu gdje se i ove godine sudilo Fašniku kao glavnom krivcu za sve naše probleme. Osuđen je, naravno, na recikliranje te smo tim činom prekinuli niz loših događaja u proteklom vremenu. Sve se proslavilo kratkim plesom, uz čašćenje bombonima kojima su dragi ljudi nagradili naše vesele maškare.