2020-11-16 10:59:44

Živimo zeleno, sadimo drveće!

Već treću godinu zaredom naša je škola sudionik "Boranke" - najveće europske volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja. Akciju je pokrenuo Savez izviđača Hrvatske i trenutno se provodi na obroncima Mosora u Dalmaciji. Ovom smo radionicom našim prvašićima skrenuli pažnju na važnost šuma u životu svih ljudi svijeta te ih upozorili na opasnosti i posljedice šumskih požara.  Učenici su sa učiteljicom Željkom Vulić nacrtali drveće koje smo fotografirali i postavili u virtualnu šumu na www.boranka.hr. U naše virtualno pošumljavanje uključili smo i učenike iz našeg posebnog razrednog odjela kao i učenika iz 7. a razreda. Ova hvalevrijedna akcija izvrsno se uklopila u eTwinning projekt Živimo zeleno s obzirom na to da potiče volonterstvo i svijest o važnosti šuma.

Potaknuti primjerom volontera koji na opožarenim područjima donose novi život, odlučili smo i sami posaditi drveće jer time činimo dobro za sve nas.

Jako nas veseli što su se u našu akciju sadnje uključili i prof. Sandra Debogović i učenici iz 8. a, učiteljica Lucija Katić i asistentica Sanja Bukovinski s učenicima iz posebnog razrednog odjela, kao i učiteljica Kristina Novosel s našim boravkašima iz 2.a razreda. Veliku pomoć pružila nam je naša draga spremačica Mandica Dretar sa svojim neprocjenjivim životnim iskustvom u sadnji voćaka. Još jedna voćka čeka svoje mjesto u našem voćnjaku koju će uskoro posaditi prof. Petra Ratkajec i učenici 7. a.

Nadamo se da ćemo uskoro jesti plodove naših posađenih jabuka, a možda će se jednog dana njima častiti i djeca naših učenika ili će u našem voćnjaku potražiti hlad za vrućih sunčanih dana.

                                                                    učiteljica Vlasta Rukavina

Veću fotografiju možete vidjeti "klikom" na "Više"


Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko