preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko

 > Naslovnica

Živimo zeleno, sadimo drveće!

Autor: Katarina Šalinović, 16. 11. 2020.

Već treću godinu zaredom naša je škola sudionik "Boranke" - najveće europske volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja. Akciju je pokrenuo Savez izviđača Hrvatske i trenutno se provodi na obroncima Mosora u Dalmaciji. Ovom smo radionicom našim prvašićima skrenuli pažnju na važnost šuma u životu svih ljudi svijeta te ih upozorili na opasnosti i posljedice šumskih požara.  Učenici su sa učiteljicom Željkom Vulić nacrtali drveće koje smo fotografirali i postavili u virtualnu šumu na www.boranka.hr. U naše virtualno pošumljavanje uključili smo i učenike iz našeg posebnog razrednog odjela kao i učenika iz 7. a razreda. Ova hvalevrijedna akcija izvrsno se uklopila u eTwinning projekt Živimo zeleno s obzirom na to da potiče volonterstvo i svijest o važnosti šuma.

Potaknuti primjerom volontera koji na opožarenim područjima donose novi život, odlučili smo i sami posaditi drveće jer time činimo dobro za sve nas.

Jako nas veseli što su se u našu akciju sadnje uključili i prof. Sandra Debogović i učenici iz 8. a, učiteljica Lucija Katić i asistentica Sanja Bukovinski s učenicima iz posebnog razrednog odjela, kao i učiteljica Kristina Novosel s našim boravkašima iz 2.a razreda. Veliku pomoć pružila nam je naša draga spremačica Mandica Dretar sa svojim neprocjenjivim životnim iskustvom u sadnji voćaka. Još jedna voćka čeka svoje mjesto u našem voćnjaku koju će uskoro posaditi prof. Petra Ratkajec i učenici 7. a.

Nadamo se da ćemo uskoro jesti plodove naših posađenih jabuka, a možda će se jednog dana njima častiti i djeca naših učenika ili će u našem voćnjaku potražiti hlad za vrućih sunčanih dana.

                                                                    učiteljica Vlasta Rukavina

Veću fotografiju možete vidjeti "klikom" na "Više"
TOČNO VRIJEME

                                              

Prigorje Brdovečko
KONTAKT

 

ADRESA: Kolodvorska 31,

10 291 Prigorje Brdovečko


e-mail: ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr


Maja Bokunić, tajnica

Tel: 01/3397-305

Fax: 01/3307-305

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

RASPORED INFORMACIJA

 

Priloženi dokumenti:
Individualne informacije 2020 21.doc

ŠKOLSKI JELOVNIK

 

ŠKOLSKI ODBOR

Školski odbor

 

OPĆINA BRDOVEC

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 355437
Ovaj mjesec: 3128
Ovaj tjedan: 499
Danas: 15
Tražilica
Korisni linkovi
 

ON LINE ENCIKLOPEDIJA GRČKE MITOLOGIJE

ARHIVA

PRIKAZ POSJETA

Flag Counter

 


 
 

 

 

 

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko / Kolodvorska 31, HR-10291 Prigorje Brdovečko / www.os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr
preskoči na navigaciju