preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko

 > Naslovnica

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu - obavijest za učenike i roditelje

Autor: Katarina Šalinović, 7. 4. 2020.

Poštovani učenici i roditelji,

ušli smo u četvrti tjedan nastave na daljinu, ovaj tjedan je tjedan ponavljanja i planiranja. Našli smo se u potpuno novoj situaciji i vrsti nastave u kojoj ste vi kao roditelji više uključeni u rad djece i škole. Hvala vam što svi, učenici, roditelji i učitelji imamo razumijevanja jedni za druge.

Objavljene su Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za učitelje, nastavnike i profesore, ali dijelom i za roditelje/staratelje i učenike. Nakon Uskrsa i proljetnih praznika provodit će se vrednovanje i ocjenjivanje nastave na daljinu.

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu možete pročitati OVDJE

Iz njih prenosim najvažnije:

U prvom planu treba biti dobrobit samih učenika koje kvalitetnim povratnim informacijama treba poticati na učenje, pritom je ocjenjivanje u drugom planu.

Roditelj treba osigurati i postaviti djetetu pravila škole u kući i odrediti vrijeme za učenje (osobito u predmetnoj nastavi u osnovnoj školi) - moramo biti svjesni da ni djeca ni roditelji ne doživljavaju svoj dom kao školu i smatraju kako se kod kuće radi samo domaća zadaća. To u ovim uvjetima više nije tako i na takav se način roditelji trebaju postaviti i prema djeci.

Roditeljska je uloga poticati dijete da samostalno odrađuje sve zadatke i ohrabriti ga da se za sve nejasnoće obrati učitelju. Odgovornost je roditelja da pomognu djetetu – ali ne i raditi umjesto njega.
Roditelji trebaju surađivati s učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima da bi osigurali opću dobrobit svoje djece, poticali ih na učenje, na istraživanje i dobru organizaciju vremena tijekom nastave na daljinu.

Roditelji trebaju uočiti da se vrednovanje ne oslanja, kao do sada, na poznavanje sadržaja kao glavni pokazatelj znanja, već da treba obratiti pažnju i na druge elemente (samostalnost, kreativnost, mogućnost korištenja naučenog, timski rad...) i da računaju da će nastavnici i to uzimati u obzir. Posebno je istaknuto da svi učenici u ovom razdoblju trebaju dobiti i ocjenu iz aktivnosti u izvršavanju svojih obaveza, ali i da se očekuje da samostalno rade na složenijim zadacima.

Zahvaljujemo vam na trudu koji ulažete i podršku koju dajete djeci i učiteljima.

Za sva dodatna pitanja na raspolaganju su vam učitelji, razrednici, predmetni nastavnici i stručni suradnici.

Puno uspjeha u radu!
Budite dobro i ostanite doma!

v.d. ravnatelj
Goran Hotko
TOČNO VRIJEME

                                              

Prigorje Brdovečko
KONTAKT

 

ADRESA: Kolodvorska 31,

10 291 Prigorje Brdovečko


e-mail: ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr


Maja Bokunić, tajnica

Tel: 01/3397-305

Fax: 01/3307-305

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

RASPORED INFORMACIJA

 

Priloženi dokumenti:
Individualne informacije 2020 21.doc

ŠKOLSKI JELOVNIK

 

ŠKOLSKI ODBOR

Školski odbor

 

OPĆINA BRDOVEC

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 360361
Ovaj mjesec: 1599
Ovaj tjedan: 110
Tražilica
Korisni linkovi
 

ON LINE ENCIKLOPEDIJA GRČKE MITOLOGIJE

ARHIVA

PRIKAZ POSJETA

Flag Counter

 


 
 

 

 

 

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko / Kolodvorska 31, HR-10291 Prigorje Brdovečko / www.os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr
preskoči na navigaciju