preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko

 > Naslovnica

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u našoj školi

Autor: Katarina Šalinović, 18. 11. 2019.

3.studenoga 2019. godine obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Program je započeo paljenjem lumina na školskom igralištu i izvedbom Hvalospjeva ljubavi, a nastavio se u školskoj dvorani. Gospodin Branko Zbukvić, autor knjige Lijepom Našom odzvanja vam ime, govorio je o poginulim braniteljima našeg kraja. Prikazan je film Naše je sinove vodila ljubav i hrabrost. Predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja iz Zaprešića, gospođa Biserka Barišić pročitala je tekst Siniše Glavaševića Priča za roditelje. Zatim se nazočnima obratio predsjednik HVIDRE Zaprešić, gospodin Dražen Brezec. Program se nastavio predavanjem dr. sc. Ante Nazora, a na kraju je prikazan kratak film Dijete Vukovara. Na svečanosti su nastupili i  učenici osmog razreda, školski zbor, učenici Ivan Obranković i Marko Škoro izveli su recitaciju, a učenice Ela Kovačević i Lana Saraf solo na gitari.

                                                                                  Tina Ivanišević, prof.

Škola u Prigorju kao primjer

Tužni su ovo dani, dani sjećanja na tragediju Vukovara i Škabrnje.
Nastavnici i učenici osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić u Prigorju Brdovečkom, tom su prigodom organizirali prekrasno druženje i sjećanje.
Na školskom igralištu upaljene lampione i briljantne učenike recitatore, nije omela ni prilično jaka kiša.
Bio sam davno učenik te škole, u njoj napisao prvu pjesmu... Četrdeset i osam godina kasnije naslov moje knjige "Lijepom našom odzvanja vam ime" bio je moto ovog susreta.
Priredbu je dostojanstveno i zanimljivo vodila, nastavnica povijesti ove škole, Sandra Debogović.
Uvaženi gost dr. Ante Nazor, povjesničar koji je dao cijelog sebe u istraživanje Domovinskog rata, govorio je nadahnuto o toj učenicima, ne baš poznatoj temi. Svoje predavanje potkrijepio je povijesnim zapisima i fotografijama.
Biserka Brašić, majka prvog poginulog branitelja Marija Brašića, govorila je o nesretnim mladićima, s čijim roditeljima dijeli sudbinu i vodi Udrugu roditelja poginulih branitelja u Zaprešiću.
O ratnim stradalnicima i svojim suborcima, govorio je Dražen Brezec, predsjednik zaprešićke HVIDRE.
Ovu školu pohađala su četiri branitelja poginula u Domovinskom ratu: Ivan Krčelić Kobas, Zdravko Štos Džo, Emin Sulejmanagić Sena i Marijan Kelhar... Kao autor druge i glavni urednik prve knjige, pokušao sam učenicima kroz kratku priču i pjesmu približiti te hrabre ljude.
U ime gostiju zahvaljujem pročelniku Općine Brdovec gospodinu Bukovinskom, v. d. ravnatelja škole gospodinu Hotku, te svim djelatnicima škole na ugodnom i korisnom satu sjećanja na Domovinski rat.. Dokumentarcem o njemu počelo je naše druženje, malom zakuskom i opuštanjem neformalni dogovor za neki novi susret!

                                                         gosp. Branko Zbukvić, književnik i novinar

 

Prilog o svečanosti u našoj školi na Televiziji Zapad:
TOČNO VRIJEME

                                              

Prigorje Brdovečko
KONTAKT

 

ADRESA: Kolodvorska 31,

10 291 Prigorje Brdovečko


e-mail: ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr


Maja Bokunić, tajnica

Tel: 01/3397-305

Fax: 01/3307-305

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

RASPORED INFORMACIJA

 

Priloženi dokumenti:
Individualne informacije 2020 21.doc

ŠKOLSKI JELOVNIK

 

ŠKOLSKI ODBOR

Školski odbor

 

OPĆINA BRDOVEC

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 5. 2011.

Ukupno: 360360
Ovaj mjesec: 1598
Ovaj tjedan: 109
Danas: 109
Tražilica
Korisni linkovi
 

ON LINE ENCIKLOPEDIJA GRČKE MITOLOGIJE

ARHIVA

PRIKAZ POSJETA

Flag Counter

 


 
 

 

 

 

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Ivane Brlić - Mažuranić Prigorje Brdovečko / Kolodvorska 31, HR-10291 Prigorje Brdovečko / www.os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr / ured@os-ibmazuranic-prigorjebrdovecko.skole.hr
preskoči na navigaciju